Activitati cultural-misionare

Procesiunea-pelerinaj Calea Sfintei Cruci, scara catre Cer

Pliante & afise

Propunere afis 1 Propunere afis 2 Mesh Pliant

În fiecare an pe 13 septembrie dupa slujba de priveghere pentru hramul Înaltarea Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Parintelui Patriarh Daniel, începând cu ora 1830 - 1900, Biserica Sfintei Cruci si a Sfântului Vasile cel Mare organizeaza o procesiune-pelerinaj cu Sfânta Racla în care se gaseste Lemnul de viata datator al Sfintei Cruci si Moastele a sase sfinti în parcul Nicolae Iorga. Acest pelerinaj se organizeaza în parteneriat cu Primaria Sectorului 1, prima editie fiind sprijinita de dl. Primar Andrei Chiliman.

Concertul de colinde, Ingeri si pastori colinda Pamantul

Pliante & afise

Afis Diploma Program

În fiecare an, pe data de 5 decembrie dupa slujba de priveghere a Sfântului Nicolae, începând cu ora 1800, cu binecuvântarea Parintelui Patriarh Daniel si în parteneriat cu Colegiul National de Muzica "George Enescu"precum si Primaria Sectorului 1 organizam un concert de colinde traditionale si pasaje internationale legate de Nasterea Domnului vocal si instrumental în deschiderea tuturor colindelor pentru Sarbatorile de Iarna. Prima editie a început în anul 2011, la initiativa Pr. paroh Cristian Trandafir, cu concursul d-nei directoare a Colegiului "George Enescu"- Cristina Sebastian, si sutinerea dl. Primar Andrei Chiliman.

Buletinul parohial, Cuvantul care zideste

Din luna septembrie 2008, biserica a editat un Buletin Parohial lunar- intitulat Cuvântul care zideste-, ce contine cuvântari pastorale, Dictionar biblic si bisericesc, Documentar, Reportaje privind evenimente din viata parohiei si din actualitatea bisericeasca, Rubrica sociala, Anunturi si aniversari în parohie. Momentan activitatea publicistica a fost întrerupta pâna la gasirea unor fonduri ce pot sustine eventuale noi numere despre viata si activitatea parohiei.

Sustinerea unor cateheze vineri seara dupa Sfântul Maslu si sâmbata seara dupa Vecernie legate de viata bisericii, explicarea Sfintelor Taine, a Sfintei Scripturi, despre viata sfintilor,etc.

2018 - Biserica Sfintei Cruci si a Sfantului Vasile cel Mare - Victoria, Bucuresti