Se apropie Hramul bisericii noastre: Înaltarea Sfintei Cruci

Randuiala Pelerinajului in 2013

Va invitam pe toti sa participati alaturi de noi la acesta reîntâlnire duhovniceasca si istorica a Moastelor Sfintilor Împarati Constantin si Elena cu Lemnul Sfintei Cruci, în anul Omagial 2013 închinat lor, la 1.700 de ani de la emiterea actului de libertate a crestinilor din 313 de la Milano.
Programul evenimentelor:
13 Septembrie 2013

Ora 1600 - Primirea delegatiei Patriarhale ce va aduce Racla cu Moastele Sfintilor Împarati Constantin si Elena de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti

Între orele 16:05-19:00 - Se va savârsi Slujba Vecerniei Mari, Litia si Acatistul Sfintei Cruci La care va invitam sa ne rugam împreuna. Slujba va fi Arhiereasca.

Între orele 19:00-21:00 - Se va desfasura Procesiunea cu cele doua Racle în care se gasesc Moastele Sfintilor Împarati Constantin si Elena, Lemnul Sfintei Cruci si Moastele a Sapte Sfinti.

! ! ! Pelerinii sunt rugati sa vina în procesiune cu o cruce în mâna sau sa poarte o cruciulita la gat spre marturisirea dreptei credinte.
Cei care doresc sa faca o fapta de milostenie si de credinta pot cumpara de la Pangarul bisericii (magazinul bisericesc aflat la intrarea în biserica pe partea stânga) o cruce ce se poate purta în mâna sau o cruciulita ce se poate purta la gât si sa o daruiasca celor ce nu au si sunt procesiune sau acasa. Cel mai frumos dar –Altarul de Jertfa al lui Hristos! Si semnul mântuirii noastre.

La procesiune vor participa distinsi invitati de la Catedrala Patriarhala sub obladuirea unui Arhiereu, preoti din Protoieriile 1 si 2 Capitala si multimea credinciosilor care nu se rusineaza a-L Marturisii pe Hristos si Sfânta Cruce În parcul Nicolae Iorga se vor sustine câteva alocutiuni despre Sarbatoare si Lemnul Sfintei Cruci precum si un concert sustinut de corul Accustic dirijat de dl. Daniel Jinga.

Pliantul Pelerinajului in 2013


Pe 14 Septembrie – Înaltarea Sfintei Cruci

Ora 8:00 - slujba Utreniei la Sfârsitul careia conform rânduilelii Sfintei Biserici se va împodobii Crucea si se va scoate într-o rânduiala speciala.

Ora 10:00 - Sfânta Liturghie oficiata de catre un Preasfintit Parinte Episcop delgat de catre Parintele Patriarh Daniel, însotit de un sobor de preoti si diaconi. Dupa Sfânta Liturghie, Sfânta Racla va fi deschisa pentru închinare.


2018 - Biserica Sfintei Cruci si a Sfantului Vasile cel Mare - Victoria, Bucuresti