Activitati cultural-misionare

În fiecare an pe 13 septembrie dupa slujba de priveghere pentru hramul Înaltarea Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Parintelui Patriarh Daniel, începând cu ora 1830 - 1900, Biserica Sfintei Cruci si a Sfântului Vasile cel Mare organizeaza o procesiune-pelerinaj pe Calea Victoriei cu Sfânta Racla în care se gaseste Lemnul de viata datator al Sfintei Cruci si Moastele a sase sfinti pâna în parcul Nicolae Iorga. Acest pelerinaj se organizeaza în parteneriat cu Primaria Sectorului 1, prima editie sustinuta în anul 2011, a fost sprijinita de dl. Primar Andrei Chiliman.

Va invitam pe toti sa participati la aceasta procesiune urmând Sfintei Cruci, ca sa-L marturisim pe Iisus Hristos, pentru ca Hristos Domnul sa ne pomeneasca ti în împaratia cerurilor.

pelerinaj

În fiecare an, pe data de 5 decembrie dupa slujba de priveghere a Sfântului Nicolae, începând cu ora 1800, cu binecuvântarea Parintelui Patriarh Daniel si în parteneriat cu Colegiul National de Muzica "George Enescu"precum si Primaria Sectorului 1 organizam un concert de colinde traditionale si pasaje internationale legate de Nasterea Domnului vocal si instrumental în deschiderea tuturor colindelor pentru Sarbatorile de Iarna. Prima editie a început în anul 2011, la initiativa Pr. paroh Cristian Trandafir, cu concursul d-nei directoare a Colegiului "George Enescu"- Cristina Sebastian, si sutinerea dl. Primar Andrei Chiliman.