Activitati social-filantropice

Biserica noastra este implicata într-un parteneriat de colaborare cu Gradinita nr. 1, si Gradinita nr. 50, prin care copiii sunt periodic împartasiti, li se tin cateheze (prin intermediul icoanelor si al imaginilor biblice), au loc lectii deschise cu prilejul anumitor sarbatori importante, se pot organiza excursii la manastiri, iar de Craciun si de Sfintele Pasti copiii sustin mini-concerte de colinde în biserica si primesc daruri.Gradinitele sunt sfintite prin slujbe de sfintire a apei.

Participarea în programul de prevenire a abandonului scolar Nu abandona scoala! si Hristos împartasit copiilor!, initiat de Patriarhia Româna în colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin care slujitorul desemnat, Pr. Dr. Marius Zamfira consiliaza si sprijina copii ce prezinta riscul de a abandon.

De asemenea copii au posibilitatea prin aceste programe sa se apropie mai usor si pe întelesul lor de biserica

Asistarea persoanelor în vârsta, pensionari cu venituri mici, prin vizita preotilor la domiciliul batrânilor din parohie, consiliere, împartire de ajutoare, financiare si produse necesare vieti, periodic sau cu ocazia sarbatorilor, în functie de posibilitatile parohiei.

Împartirea cu precadere la slujbele de hram ale bisericii pe data de 13-14 septembrie de Înaltarea Sfintei Cruci si pe 1 ianuarie de Sfântul Ierarh Vasile cel Mare a unor pachete cu alimente sau oferirea unei mese în functie de posibilitatile anuale.

pelerinaj