Donatii

Redirectionarea a 2% din impozitul pe profit

Asa cum probabil cei mai multi dintre dumneavoastra stiti, în conditiile în care aveti venituri din salarii si asimilate acestora, platiti catre Statul Român impozit pe venit, impozit care este retinut si virat de catre angajatorul dumneavoastra. Din acest impozit puteti directiona 2% catre entitati non-profit (fundatii, asociatii, biserici). Acest lucru nu înseamna absolut nici un cost suplimentar pentru dumneavoastra; daca nu directionati cei 2% din impozitul pe venit spre o entitate non-profit, acesti bani vor ramâne automat la bugetul de stat. Practic în acest fel transmiteti statului modul în care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dumneavoastra pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte din contributia platita la bugetul de stat care este directionata de catre fiecare cetatean în parte catre entitatea dorita de acesta! Anul la care se face referire în declaratie este totdeauna anul precedent, deoarece ne referim la impozitul pe venit platit în anul care s-a încheiat, conform fisei fiscale pe care angajatorul trebuie sa v-o înmâneze în luna martie din anul în curs.

Daca doriti sa sprijiniti parohia noastra, parcurgeti urmatorii pasi:

  1. Descarcati formularul Declaratiei 230 gata completat cu datele parohiei noastre. Daca întâmpinati dificultati la descarcare, dati click dreapta pe link si alegeti optiunea "Save target as..." ("Salvare tinta ca...") si alegeti locul unde se va salva declaratia în memoria calculatorului dumneavoastra. Pentru a tipari formularul aveti nevoie desigur de imprimanta si de programul Adobe Reader. Daca nu-l aveti deja instalat, intrati pe www.adobe.com, descarcati si instalati acest program.
  2. Tipariti doua exemplare din acest formular;
  3. Completati pe formulare cu majuscule datele dumneavoastra: numele si prenumele, codul numeric personal, adresa la care aveti domiciliul, numarul de telefon; la mentiunea "Suma" nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula si vira suma admisa, conform legii. Semnati si adaugati data din ziua când veti merge sa depuneti aceasta declaratie;
  4. Depuneti formularele la unitatea fiscala (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) de care apartineti conform adresei la care domiciliati (nu la unitatea fiscala de care apartine angajatorul dumneavoastra, daca acestea sunt diferite) sau trimiteti-le prin posta (scrisoare recomandata).

Donatii (cu cardul)

Prezenta donatie este irevocabila si este in conformitate cu Legea 32/25.05.1994 cu modificarile ulterioare prin Legea 294/2006,Ordonanta de Urgenta nr. 127/1999 si Ordonanta nr 36/1998 privind masurile cu caracter fiscal, precum si reglementarile Codului Fiscal, adoptat prin Legea 571/22.12.2003 intrat in vigoare la 1 ianuarie 2004.

Dumnezeu sa va rasplateasca!